Ingatlanos weboldalak

Érvénytelen

Számos ingatlanközvetítő és/vagy ingatlan apróhirdető oldalt megvizsgálva elég lehangoló kép tárul elénk. A  legnagyobb ingatlanközvetítő cégek szinte a legelemibb szabályokra sem figyelnek, nincs jogszerű, pontos, részletes adatkezelési tájékoztató és többnyire nagyon hiányosak a weboldal Felhasználási Feltételek (ÁSZF).

Továbbra is gondot okoz a túl széleskörű adatbekérés, az adatkezelési tájékoztatások hiánya (jogalap, cél, kör, jogorvoslat), a konkrét jogszabályi hivatkozás hiánya.

A nívósabb webáruházak már régen túljutottak a regisztráció, hírlevél feliratkozás, facebook profil bejelentkezés és társaik jogi problémáin, a neves ingatlanos cégek nem, még a banki háttérrel rendelkező társaság sem. 

Az adatvédelmi hatóság gyakorlatából kiindulva akár több millió forintos bírságot is kockáztatnak, de évek óta nincs változás a körültekintés vonatkozásában.

Az apróhirdetéses weboldalak gyakorlata sokkal profibb már, a többnyire piacvezetők igyekeznek körültekintőek lenni, az alapszabályozások nem hiányoznak.

100 %-os megfelelőségű oldalt Irodánk szakemberei nem találtak, de ők jó eséllyel el is kerülhetnek egy hatósági eljárást, bírságot, ha a kisebb hibáikat időben kijavítják.